Uczta podniebienia

Uczta Podniebienia, to oferta dla tych, którzy chcą jeść zdrowo, smacznie, oryginalnie, a nie muszą liczyć kalorii.

Przestań się przejmować robieniem zakupów, wymyślaniem dań, przygotowywaniem posiłków – MY ZROBIMY TO ZA CIEBIE.

Zadbamy za Ciebie o:

  • odpowiednią ilość składników odżywczych w Twoich posiłkach
  • ekologiczne składniki Twoich potraw
  • smaczne, zróżnicowane menu
  • codzienną dostawę do Twojej pracy/domu

Menu do wyboru:

5 posiłków dziennie
3 posiłki dziennie

Przykładowe Menu

DZIEŃ 1

Śniadanie
Chrupiące kanapka z wędzonym łososiem, podana w wariacji sałat i świeżych warzyw

II Śniadanie
Ręcznie przygotowany słodki batonik zbożowy, z jagodami goji (owoce posiadają cały zestaw antyoksydantów, minerałów, witamin (głównie Wit.C)

Obiad
Soczysta polędwiczka wieprzowa z ziemniakami puree, polana kremowym sosem z suszonych pomidorów

Podwieczorek
Kefir truskawkowy z kawałkami wiśni

Kolacja
Rozgrzewająca zupa-krem na bazie suszonych pomidorów z nutką pomarańczy

DZIEŃ 2

Śniadanie
Puszysty omlet (z jaj od kur z wolnego wybiegu), chrupiące pieczywo – podane ze świeżymi warzywami

II Śniadanie
Jogurt bananowo-truskawkowy

Obiad
Czerwony makaron Parpadelle (w 100% z gruboziarnistej mąki z pszenicy-durum) z dzikim łososiem, świeżą roszponką i ziołami.


Podwieczorek

Grillowana Tortilla z warzywami, szynką, żółtym serem, oprószona oryginalnymi ziołami

Kolacja
Zupa krem z zielonego groszku z chrupiącymi kuleczkami

DZIEŃ 3

Śniadanie
Chrupiąca mega kanapka z jajem, szynką i świeżymi warzywami

II Śniadanie
Klasyczna Pana cotta z serka ricotta i owocowym kremem.

Obiad
Grillowana wieprzowina, podana z warzywami oraz ryżem jaśminowym

Podwieczorek
Koktajl owocowy z nutką oryginalnych przypraw

Kolacja
Zupa hiszpańska z grzankami

DZIEŃ 4

Śniadanie
Chrupiąca kanapka z pasztetem oraz domowym ogórkiem kiszonym

II Śniadanie
Przekąska owocowa

Obiad
Chrupiący grillowany kurczak z sałatką ze świeżych warzyw i młodymi ziemniaczkami

Podwieczorek
Ruloniki z szynki parmeńską i serka typu almette, pieczywo własnego wypieku (na zakwasie)

Kolacja
Zupa krem z pieczarek z chrupiącymi kuleczkami

DZIEŃ 5

Śniadanie
Sałatka z wędzoną rybą maślaną, mixem świeżych warzyw i grzankami

II Śniadanie
Pudding truskawkowy, polany sokiem z czarnego bzu

Obiad
Miękkie polędwiczki przygotowane z użyciem nowoczesnej techniki gotowania w próżni, polane sosem selerowym, podane z ziemniakami puree

Podwieczorek
Risotto z górskich płatków owsianych

Kolacja
Kolacja niespodzianka