Catering dietetyczny

Diety Indywidualne

Profesjonalne Diety dla Sportowców

 

W naszej ofercie Diety Indywidualne – przygotowywane na indywidualne życzenia klienta oraz Profesjonalne Diety dla Sportowców (z dokładnie wyliczonymi rozkładami mikroskładników)

 

Diety Indywidualne

 

Oferta diet indywidualnych powstała z myślą o wymagających klientach, którzy ze względów zdrowotnych lub własnych wyjątkowych preferencji żywieniowych – decydują się na indywidualne menu.

Nasze posiłki są przygotowywane na bazie wysokiej jakości produktów, wśród nich: produkty BIO, superfoods, oryginalne produkty z całego świata.

 

Ceny diet indywidualnych rozpoczynają się już od 30 zł -za indywidualny posiłek obiadowy z dostawą. Szczegółowe ceny oraz ilość posiłków w każdej diecie są ustalane z klientem indywidualnie.

Wysokość ceny zależy od ilości posiłków, kaloryczności i stopnia skomplikowania diety.

Wycena dostępna pod emailem: kontakt@oryginalneprzepisy.pl

 

Dieta dla Sportowców

Do wyboru 4 rodzaje posiłków z następującym rozkładem mikroskładników:

 

„Box I 30/60/0” (30 g białka, 60 g tłuszczu, 0 g tłuszczu)

„Box II 30/30/0” (30 g białka, 30 g węglowodanów, 0 g tłuszczu)

„Box III 30/30/10 ” (30 g białka, 30 g węglowodanów, 10 g tłuszczu)

„Box IV 30/0/10” (30 g białka, 0 g węglowodanów, 10 g tłuszczu)

 

Każdy z klientów sam dobiera ilość posiłków z wybranymi mikroskładnikami.

 

Przykładowe menu Diety indywidualnej

śródziemnomorskiej bez mięsa i zbóż

 

Przykładowe menu Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
Posiłek I Zielone wariacje sałat i kolorowych warzyw pod wędzonym łososiem, podane z ziołową oliwą z oliwek Jajecznica ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, podana z pieczywem na zakwasie i świeżymi pomidorkami cherry Sałatka z fasolą pinto i warzywami Tofucznica z warzywami, chrupiące pieczywo i pomidorki na świeżej rukoli Sałatka z baby mozarella, mini pomidorkami cherry i rukolą
Posiłek II Twarożek waniliowy z nasionami chia i świeżymi truskawkami Diamenty z pomelo i pomarańczy Jogurt z karobem, świeżymi owocami i pestkami dyni Gęsty jogurt polany musem mango z płatkami migdałów Koktajl porzeczkowy z nasionami chia, wafel ryżowy
Posiłek III Pieczony łosoś na sosie pomidorowo-pomarańczowym z batatami i surówką Pstrąg pieczony podany na sosie szpinakowym z mleczkiem kokosowym, Parowane warzywa, ryż jaśminowy Sushi z pieczoną rybą, tykwą, krabem, zielonym ogórkiem Dorsz z sosem cytrynowym podawany z warzywami i ryżem Krewetki w czosnku i białym winie, podane na czarnym   makaronie ryżowym, z pomidorkami cherry i rukolą
Posiłek IV Pomidory faszerowane serkiem z warzywami, zapieczone w piecu Gęsty krem brokułowy z płatkami migdałów Zupa krem z pomidorów z nutką bazylii Sajgonki wegetariańskie z sosem słodko-kwaśnym Mini przekąski z łososia wędzonego, sera mozarella i suszonego pomidora
Posiłek V Zupa krem z zielonego groszku z kawałkami łososia Sałatka grecka z pomidorkami cherry, ogórkiem i oliwą z oliwek Pieczone warzywa z prażonymi pestkami słonecznika i serkiem Capri Sałatka z czerwonej soczewicy, oliwek, suszonych pomidorów i warzyw Krem z białych warzyw z czosnkiem